Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: En perfekt sommerriesling

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Mosel-riesling med moderat sødme er magisk matvin til sommerens måltider.

Halvtørr riesling fra Mosel er noen av de beste vinene som finnes, selv om mange rynker på nesen av dem. Delikate og lette med moderat alkohol og en balansert sødme er de i tillegg magiske matviner som passer perfekt til sommerens grillmat og spicy retter.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Knapt noe annet sted i verden dyrkes det druer i så ulendt terreng som i Brauneberg. Her har familien Haag drevet med vin siden 1605, og under firmanavnet Weingut Fritz Haag har Wilhelm Haag stått for produksjonen siden 1957.

Vinserie: Meretes utvalgte

I 2005 trakk han seg noe tilbake, flyttet ut av familiens hus, og overlot både hus og produksjon til yngstesønnen Oliver som da nettopp var ferdig utdannet ved vinskolen i Geisenheim. Oliver har videreført pappa Wilhelms filosofi og stil.

Totalt eier Fritz Haag 9,3 hektar i flaggskipvinmarken Brauneberger Juffer, som har vært dyrket etter økologiske prinsipper i over 30 år. Alle druene høstes for hånd og fraktes over elven i små kasser hvor de årlig blir til rundt 125.000 flasker vin.

En av de aller beste kjøpene er Fritz Haags standard riesling årgang 2016, som er tilgjengelig i Polets bestillingsutvalg nå. En super kombinasjon til sommerens sushimåltid, asiatiske retter og spicy grillet og marinert mat.

87

Navn: Fritz Haag Riesling 2016

Produsent: Weing. Fritz Haag , Mosel , Tyskland

Pris: 179,90 Varenummer: 4761801 Midlertidig utsolgt, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av grønne epler, hyllebærblomst og fersken. Frisk syre og en nydelig balansert sødme. Lett tørr og fersk finish. MB