Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Et sørafrikansk funn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Dette er en vin fra Sør-Afrika som det er verdt å bli bedre kjent med.

Druen cinsault er på alles lepper i Sør-Afrika for tiden. Denne mer eller mindre ukjente rødvinsdruen som tradisjonelt sett har blitt brukt mer i blandingsviner enn alene.
Men da unge og lovende vinprodusenter som Eben Sadie i vinregionen Swartland begynte å lage vin av druen uten å blande den skjedde det noe, og plutselig var cinsault det nye it-vinen fra Sør-Afrika.

En av de aller beste kjøpene laget av cinsault som er tilgjengelig på Polet er familien Bosmans utgave fra den kjølige regionen Hermanus helt i sør i Sør-Afrika.
Bosman-familien har drevet gården siden 1789, og i dag er det åttende generasjon Petrus Bosman som driver den.

I den 260 år gamle vinkjelleren lages det i dag bedre og bedre vin for hvert år, noe som deres cinsault er et godt eksempel på. Med en friskhet, kjølig og fyldige frukt og lette tanniner er dette en vin som virkelig gir mye kvalitet for pengene.

Perfekt til sopp, svin og lettere kjøttretter.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.