Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Glimrende billigsjampis

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

En god champagne til 235 kroner gjør det enklere å sprette korken på julebordet.

Smaker en rimelig champagne bedre enn en dyrere musserende vin? Ofte er svaret ja, og det til tross for at prisforskjellen ikke alltid er er så stor.

Tidligere i år fant dette lille røverkjøpet veien inn i Polets hyller. En champagne som har hvilt i kjelleren i fire år, hvorav 1,5 år på bunnfallet til under 250 kroner, er ikke hverdagskost. At den i tillegg finnes i Polets basissortiment gjør den i tillegg enda mer tilgjengelig.
Champagnen er laget av champagnehuset Decrouy og en blanding av de tre klassiske druene chardonnay, pinot meunier og pinot noir dyrket i Côte des Blancs og Côte de Sézanne i årgangene 2013 og 2014.

Den er selvsagt ikke av dem mest komplekse og sammensatte sorten, men har fylde, friskhet og konsentrasjon nok til å konkurrere ut det aller meste av annen musserende vin utenfor regionen. Og er derfor et glimrende alternativ til julebordsaperitiffen eller under juletreet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.