Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Strålende sancerre

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Sancerre til julen? Dette er den beste.

Denne sancerren er slank og samtidig konsentrert, mineralsk og presis med en tydelig karakter fra dyrkestedet. Til tross for sin unge alder, har Stéphane Riffault rukket å gjøre mye etter at han tok over driften av familieeiendommen etter sin far, Claude. Alle vinmarkene fra jordsmonn som terre blanche, silex og caillottes arbeides etter økologiske prinsipper og vinifiseres hver for seg. Fra til sammen 13,3 hektar i fire landsbyer – fordelt på 33 godt plasserte – og i hovedsak sørvendte parseller, lager Riffault fem hvite, én rosé og to røde Sancerre. Siden 2008 er alle druene håndplukket, og en svært nøyaktig selektering finner sted før druene presses skånsomt.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

De hvite ligger på kombinasjon av ståltanker og brukte fat. Og nettopp denne evnen til å lage mineraldrevne hvitviner med kyndig og balansert bruk av eikefat – er det få, om noen som behersker like godt i dagens Sancerre.

Nå er hans beste vin; Sancerre Les Chailloux dyrket på Sancerres berømte jordsmonn silex inne i bestillingsutvalget i 2016-årgangen. Og det er en rasepreget og strålende sancerre som både viser druetypen sauvignon blanc og området på sitt mest raffinerte. (Vilkår)