Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vinene du må kjøpe inn til julemiddagene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ny podkast: De beste tipsene til julematen

– Da jeg begynte å interessere meg for vin lurte jeg alltid på: Hva skal jeg drikke til de ulike rettene i julen? Og jeg savnet alltid en samleoversikt. Den oversikten har jeg ambisjon om at du skal gi oss i dag, sier Thomas Giertsen.

– Det er lett å anbefale en vin til en lørdagskveld eller en tirsdagskveld. Men å anbefale vin til julaften og nyttårsaften og første juledag …, sier Merete Bø.

– En del av de rettene er litt tricky?

– Alle er ganske tricky. Fordi ingen av disse rettene er skapt for å følge en vin.

I ukens episode av Dagens Næringslivs podkast «Jeg kan ingenting om vin», snakker Thomas Giertsen og vinjournalist Merete Bø om hva du skal drikke til julematen.

Hvilken vin takler både rødkål og ribbe? Hva passer best til urøkt pinnekjøtt? Hva skal du drikke til juletorsken? Rakfisk? Vilt? Kalkun? Og hva drikker du til den vanskeligste retten å sette vin til – lutefisk?

Det blir også drikketips til multer, karamellpudding, riskrem og panettone.

I tillegg avslører Merete Bø hva hun skal drikke til det røkte pinnekjøttet 24. desember – og deler sitt aller beste kålrabbistappetips.

HER finner du nyeste episode av «Jeg kan ingenting om vin»!

Bruker du Spotify, er linken HER.

Hører du via Iphone trykker du HER.

Ellers går du inn på din podkastapp, søker etter «Jeg kan ingenting om vin» – lytt og abonner!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vinene i podkasten: