Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Mer kunnskap. «Jeg kan ingenting om vin, » får vinanmelder Merete Bø stadig høre av folk hun møter. I podcasten med samme navn diskuterer hun og komiker Thomas Giertsen alt du lurte på om vin, men aldri turde å spørre om.

Mer kunnskap. «Jeg kan ingenting om vin, » får vinanmelder Merete Bø stadig høre av folk hun møter. I podcasten med samme navn diskuterer hun og komiker Thomas Giertsen alt du lurte på om vin, men aldri turde å spørre om.

Thomas Giertsen og Merete Bø lager podkast om vin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Onsdag slippes første episode av «Jeg kan ingenting om vin».

– Vi vet at våre lesere er opptatt av mat og vin, og jobber hele tiden med å videreutvikle vinjournalistikken vår i nye formater, sier Live Fedog Thorsen (37), redaktør for historiefortelling og livsstil i Dagens Næringsliv, om podkasten «Jeg kan ingenting om vin» med Thomas Giertsen og DNs vinjournalist Merete Bø.

– Derfor er vi veldig stolte over å tilby dem enda mer god journalistikk om vin. Vi har lansert et eksklusivt nyhetsbrev om vin for våre abonnenter, som er blitt svært populært på kort tid, og gleder oss enormt til å lytte til kjemien mellom Thomas Giertsen og Merete Bø.

Mellom linjene

Podkasten, som slippes onsdag, er resultatet av flere års dialog mellom Giertsen og Bø, som møttes da de var konferansierer under NM for vinkelnere i 2017.

– Vi ble stående bak scenen og snakke vin, og ble enige om at vi hadde lyst til å gjøre noe sammen, sier Merete Bø (44), som er en av landets mest toneangivende vinanmeldere med vinutdannelse fra Wine and Spirit Education Trust i London.

Før hun ble vinanmelder i Dagens Næringsliv i 2007, jobbet hun blant annet på Bagatelle og Cru i Oslo.

Podkasten, som kommer hver onsdag, henvender seg både til den som er nybegynner og den som allerede kan mye om vin. Premisset er at en vinanmeldelse i avisen av nødvendighet er knapp – og at de to ønsker å skape rom for å snakke mer inngående om temaer og spørsmål Giertsen og andre vininteresserte lurer på, som dette:

– Hvilken årgang er egentlig best fra de ulike områdene? For hver gang de lanserer en ny årgang, lanseres de nesten alltid som en fantastisk årgang, sier Thomas Giertsen (49).

Komikeren og skuespilleren har lenge hatt en stor interesse for mat og vin, og har i perioder jobbet gratis på noen av Oslos beste restauranter. Han har også tatt vinkelnerutdannelse, men mener selv at det bare var nok til at han innså hvor lite han fortsatt vet om vin.

Etter å ha lest en anmeldelse, lurer han gjerne på «10.000 ting». For eksempel: Når det står «passer til lam» – betyr det lammestek eller kebab? Eller: Hvilken champagne skal jeg kjøpe hvis jeg egentlig ikke liker chardonnaydruen?

– Å si at for eksempel en bestemt type rødvin passer til okse, er veldig generelt. Tilbehøret spiller en stor rolle, sier Giertsen.

– I tillegg smaker Merete veldig mange viner hun ikke har plass til å publisere i avisen, men som også er interessante og gode kjøp. De må vi også ha rom for å snakke om i podkasten.

Går i dybden

I første episode snakker de blant annet om hvordan du egentlig begynner med vin – og om flaskene som startet det hele for dem.

Merete Bø forteller hvorfor hun begynte å samle vin da hun var 14, mens Thomas Giertsen avslører at han ikke likte vin før han ble godt voksen. De tipser også om fem viner du bør smake for å skjønne mer om vinens verden.

– Temaene i hver enkelt podkast vil gjenspeile sesongen og det jeg skriver om i avisen, sier Merete Bø.

– Hvis jeg skriver om champagnene du må kjøpe til nyttårsaften, vil vi gå mer i dybden i podkasten – og kanskje finne de sjeldne kjøpene som ikke er så lette å sette på trykk. Thomas lurer på det samme som folk flest lurer på, og jeg sitter inne med mye mer kunnskap enn jeg har plass til å sette på trykk. Her vil de som hører podkasten forstå mer og få en bredere innsikt.

Bruker du Spotify, er linken HER.

Hører du via Iphone, trykker du HER.

Ellers går du inn på din podkast-app, søker etter «Jeg kan ingenting om vin» – lytt og abonner.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.