Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Oslorestauranten Kastellet i Hegdehaugsveien 25 har etablert en vinkjeller som kun er for medlemmer. Medeier Magnus Egerdahl Nørsett (t.v.) og daglig leder Andreas Høgfeldt (t.h.).

Oslorestauranten Kastellet i Hegdehaugsveien 25 har etablert en vinkjeller som kun er for medlemmer. Medeier Magnus Egerdahl Nørsett (t.v.) og daglig leder Andreas Høgfeldt (t.h.).

Restauranthuset åpner privat vinklubb der du kan lagre egen vin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ferdinand Wagner Lorenz publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Det skal være inkluderende, men i eksklusive omgivelser, sier daglig leder Andreas Høgfeldt om den nyåpnede vinklubben på Kastellet.

Nederst i Hegdehaugsveien i Oslo, i kleskjeden Massimo Duttis tidligere lokaler, ligger restauranthuset Kastellet.

I fjor sommer – ni måneder forsinket – åpnet Kastellet både restaurant, cocktailbar og vinbar. Nå åpner daglig leder Andreas Høgfeldt (27) og medeier Magnus Egerdahl Nørsett (32) husets private vinklubb.

– Vi skal bli en medlemsklubb, men også en slags vinconciergeservice, sier Høgfeldt om vinklubben, døpt The Three Fifty.

Lokalene ligger 350 centimeter under bakken og har dunkel belysning, designerstoler og «muligens Norges lengste vinskap» med plass til 20.000 flasker. Taket på antall medlemmer ligger også på 350. Hvis det er fullt, tas ingen medlemmer inn før noen melder seg ut.

Norges lengste vinskap påstår de selv, med plass til 20.000 flasker.

Norges lengste vinskap påstår de selv, med plass til 20.000 flasker.

Concierge-tjenester

Som medlem, vil man for den nette sum av 1200 kroner i måneden, få tilgang til husets concierge-tjeneste. Det vil blant annet innebære rådgivning hva gjelder egne innkjøp, hvordan man starter egen kjeller og ikke minst hjelp til import av varer som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet. Det vil også være mulighet for å reservere viner fra klubbens egen kjeller. Vinen du selv kjøper, kan du selvfølgelig lagre i vinkjelleren.

Det vil også bli arrangert jevnlige smakinger av restauranthusets beholdning, «der du kan drikke viner veldig få andre har mulighet til», som Nørsett sier det. Vinkartet vil være i stadig utvikling, men smakingene kommer i tillegg til medlemsutgiftene.

– Det er vanskelig å ta frem én vin og si at dette er grunnen til at du skal være her, men vi har en stor bredde av ting, både nytt og gammelt. I tillegg får man den sosiale biten. Det skal være inkluderende, men i eksklusive omgivelser, sier Andreas Høgfeldt.

Nørsett, fra eiergruppen We Come in Peace, kjent for steder som Andre til Høyre, Girotondo og Generasjonsbaren, tilføyer at håpet er å kunne tilby en ny sosial arena rundt vininteressen.

– Dette konseptet er kanskje ikke rettet mot 18-åringer, men heller voksne og folk som begynner å etablere seg. Folk som kanskje vil ha noen andre å snakke med om sin interesse for vin, men også de som har lyst til å lære mer, sier Høgfeldt.

Medeier fra eiergruppen We Come In Peace, Magnus Egerdahl Nørsett, avbildet med et knippe av utvalget av viner.

Medeier fra eiergruppen We Come In Peace, Magnus Egerdahl Nørsett, avbildet med et knippe av utvalget av viner.

Skreddersydd måltid

Innerst i lokalet, omringet av det 38 meter lange vinskapet, ligger det Høgfeldt kaller «The social table». Der vil kokk Mads Revheim-Skjolden (30), tidligere Palace Grill og Rest, servere «digg mat som du ikke får alle andre steder».

Kjøkkensjef på restauranten like over, Hanne Rutgerson, har lovet «mye smaker, og det skal være digg». Noe de også har innfridd, ifølge Salt & Peppers anmeldelse. Da gjenstår det å se om også Revheim-Skjolden kan levere i etasjen under.

Her kan du få tilgang på husets concierge-tjeneste for vin, som medlem. Andreas Høgfeldt (tv) sammen med kjøkkensjefen Mads Revheim-Skjolden.

Her kan du få tilgang på husets concierge-tjeneste for vin, som medlem. Andreas Høgfeldt (tv) sammen med kjøkkensjefen Mads Revheim-Skjolden.

Medlemmer har tilgang til å booke bordet og rådføre seg med Revheim-Skjolden og husets sommelierer om hva slags mat som passer sammen med vinen de ønsker å drikke og vice versa. Menyen kan skreddersys, men foreløpig lokker kokken med «spansk tunfisk, fransk foie gras og nordnorsk hval».

– Den største utfordringen min blir nok at kjøkkenet er ute i lokalet. Du kan ikke steke ting hardt så du får os i hele lokalet. Det er dumt å sitte der å drikke en Romanée-Conti og alt du kan lukte er stekefett, sier Revheim-Skjolden.

Dørene åpner 1. april og interessenter kan melde seg via Kastellets nettsted.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.