Annose:
Vin på boks. Det finnes noen gode kartongviner, men husk alltid å sjekke tappedatoen.

Vin på boks. Det finnes noen gode kartongviner, men husk alltid å sjekke tappedatoen.

De beste kartongvinene i Polets hyller

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Her er de ti beste blant Polets 155 kartongviner med fast hylleplass.

Vin som smaker som duftlys eller brent kakao? Ja, det finnes. Det er mye begredelig vin blant Polets 155 kartongviner med fast hylleplass. Disse 155 selger nok til å «fortjene» en fast plassering i hyllene. Noen av disse er Norges mest solgte viner, og de selger så mye at de er å finne på alle de over 300 vinmonopolene. Andre er bare å finne hos de største utsalgene.
Rundt 60 prosent av all vin solgt i Norge blir solgt i kartong, et tall bare svenskene slår oss på.

Vi har i løpet av det siste året smakt oss igjennom de 155 hyllekartongene, og plukket ut de ti beste.

Dato, dato, dato

Det kan ikke understrekes for ofte: Posetappet vin oksiderer raskere enn vin på glassflaske, også før posen åpnes. Uavhengig av om den er hvit eller rød, bør en vin på boks ha frisk fruktkarakter og karaktertrekk fra voksestedet.

Sjekk alltid boksen for informasjon om når vinen er tappet. Er det over fire måneder siden, bør du se etter en annen. Selv om flere er datomerket, finnes det i dag ikke krav til merking av tappedato, og informasjonen kan ligge skjult i et lot-nummer. Spør i så fall de ansatte om hjelp.

Blant hvitvinene finner vi høyest kvalitet i dem som er laget på aromatiske druer med god fruktkonsentrasjon og syrestruktur. Tørre rieslinger fra Tyskland viser både druens aromatiske karakter og gir god friskhet, spesielt om de er fersktappede. Disse holder i tillegg lenge på friskheten og tåler flere uker i åpen tilstand i kjøleskapet. I tillegg er det Côtes du Rhône som er vinneren blant rødvinene, med de tre beste blant de røde.

(Vilkår)