Amerika er blitt stort igjen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Cathy Corison mest legendariske vin Kronos fra vinmarken med samme navn i Napa i California er endelig i Norge.

Cathy Corison mest legendariske vin Kronos fra vinmarken med samme navn i Napa i California er endelig i Norge.

USA har aldri laget bedre vin enn nå. I morgen kommer noen av de mest legendariske på Vinmonopolet for første gang.

Se opp for Cathy Corisons imponerende vin fra den nærmest perfekte årgangen 2013 og hennes berømte vinmark Kronos. Det er første gang denne vinen er tilgjengelig på det norske markedet, og den kommer i kjølvannet av at Vinmonopolet i september i fjor valgte å lanseres Corisons cabernet sauvignon fra samme årgang i deres basissortiment. De 144 flaskene som da ble sluppet, ble knapt nok pakket ut av kassene før de ble borte.

Les anmeldelse av 650 vinnyheter her

Tøff start

Senere har Polet kjøpt inn flere flasker av samme vin, og nå kommer det da 36 flasker av Corisons toppvin Kronos i tillegg til caberneten i ny årgang. Med sitt enestående raffinement mangler Kronos sidestykke i Napa Valley. Mens området assosieres med oppulente og alkoholrike viner, klarer Cathy Corison kunsten å vise hvilken kvalitet det berømte vindistriktet kan levere.

Da Corison ble utdannet vinmaker på Davis-universitetet i California i 1975, fikk hun beskjed av sin professor at hun aldri ville få jobb i Napa Valley fordi hun var kvinne. Etter mange avslag fikk hun til slutt jobb på et vinlaboratorium, men hun ga seg ikke. Og etter flere år som vinmakerlærling hos forskjellige produsenter startet hun og ektemannen Corison Winery i 1987.

Det kommer også to glimrende rødviner fra Littorai i Sonoma og flere nyheter fra Tyler og Domaine de la Côte i Santa Barbara lenger sør.(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner