Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Polets beste burgunderkjøp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Denne stjernevinen koster bare 280 kroner.

Sør i Burgund ligger appellasjonen og landsbyen Mercurey. Mest kjent for rimeligere rødviner, som i de fleste tilfeller kan virke litt rustikke, har Mercurey de to–tre siste årene fått en ny stjernevin – som inntil videre er relativt rimelig, tatt resten av Burgund i betraktning.

La Framboisiere er familien Faiveleys monopolvinmark i Mercurey. Det vil si at de eier hele vinmarken, og de lager 40.000 flasker fra denne fantastiske marken hvert år. Både i 2015 og 2016 har disse flaskene vært et av de aller beste rødvinskjøpene man kan gjøre fra regionen.

Vinserie:Meretes utvalgte

Familien Faiveley er en av Burgunds aller største vinmarkseiere med sine 120 hektar. I 2007 overtok Erwan Faiveley – da bare 25 år gammel – familiefirmaet som ble etablert syv generasjoner tidligere av Pierre Faiveley i 1825.

Siden den gang har vinene sakte, men sikkert blitt bedre, noe som særlig er blitt forsterket av gode årganger som 2015, hvor frukten i de enkleste vinene fremstår som betydelig mer imponerende enn vanlig.

90

Navn: Mercurey Le Framboisiére 2016

Produsent: Dom. Faiveley , Burgund , Frankrike

Pris: 285,40 Varenummer: 8153701 Utenfor sortiment, Importør: B & R Wine AS

Nydelig floral duft med innslag av villbringebær og roser. Konsentrert og flott pinotfrukt på smak med en frisk syre og lange raffinerte tanniner. Pen lengde. MB