Meretes utvalgte: Kjølig og drikkeklar syrah fra New Zealand

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ypperlig vin til høstens småvilt.

En delikat og drikkeklar syrah som står i hyllene på nærmest alle polutsalg i hele Norge, er ikke hverdagskost. At vinen i tillegg kommer fra den newzealandske regionen Hawkes Bay, er nok enda sjeldnere.

Men realiteten er at i september kom denne lille perlen av en rødvin inn i hyllene for første gang. En typeriktig syrah med lette tanniner og en kjølig saftig mørk frukt som det denne har, er ikke så lett å finne i mer tradisjonsrike syrahområder som Rhône. Sånn sett fyller vinene laget av druen fra New Zealand et tomrom når det gjelder god og forholdsvis rimelig ukomplisert syrah som ikke trenger kjellertid.

Left Fields syrah er i tillegg perfekt til småvilt og lettere viltretter, og er en ypperlig høstvin.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk