Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Reinsdyrsgryte fra Sandhaug turisthytte på Hardangervidda.

Reinsdyrsgryte fra Sandhaug turisthytte på Hardangervidda.

Sandhaug turisthyttes reinsdyrsgryte

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Bestyrer på Sandhaug turisthytte, Jan Tyssebotens reinsdyrsgryte er den perfekte middagen i høstferien.

-
+

Reinsdyrgryte

  • 1 kgreinsdyrskjøtt
  • 1 stkgul løk
  • 400 gsopp
  • 3 sstyttebær
  • 3 dlseterrømme
  • 150 gbacon
  • 3 stkgulrøtter
  • 0.5 stkbroccoli
  • 1 tseinebær
  • salt og pepper
  • vann som dekker kjøttet
  • smør til steking

Slik gjør du

  • Bruk det kjøttet du har, jeg har brukt reinsdyrsbog og hjerte.
  • Skjær kjøttet i fine strimler, ikke for tykke og brun dei i pannen.
  • Kok det i litt vann, som så vidt dekker over kjøttet i en times tid.
  • Tilsett litt pepper, salt, og knuste einebær.
  • Kutt bacon i små terninger og stek.
  • Brun løk og sopp og ha i gryta sammen med bacon.
  • Bruk litt tyttebær til smaksetting.
  • Når kjøttet er mørt så øser du av litt kraft og har oppi seterrømme, og lar det koke litt til.
  • Noen bruker å blande inn fløte, men da blir sausen fort litt tynn. Jeg har i tillegg oppi lett kokte og oppkuttede gulrøtter og brokkoli.
  • Det viktige når du koker er at det ikke skal koke for hardt, det skal kun putre i gryta. Smak til med salt og pepper.
  • Server sammen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Gjerne også korv av viltkjøtt om du har. Det er sånn vi gjør det her på Sandhaug turisthytte.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.