Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & Tørst: Hva slags vin velger du til reker?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Espen Nersveen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det klassiske rekesmørbrødet er like fremragende godt, som det er enkelt. Heldigvis er det ikke vanskelig å velge vin til heller.

En luftig smørloff eller et syrlig surdeigsbrød, majones kjøpt på butikken eller en hjemmelaget aioli, en skvis sitron, romtemperert smør, noen kvaster dill og litt salt på toppen. Et par avgjørelser må tas, men alt i alt er dette en lekende lett rett å sette frem, og den faller alltid i smak. Hos alle.

Rekene er fyldige, salte og sødmefulle og har et delikat preg av hav. Nettopp dette er det viktig at ikke vinen overdøver, men snarere kompletterer. En frisk hvitvin der eventuelt fatpreg i beste fall er holdt i hevd, men kanskje aller helst unngått helt, tar deg langt. Listen over valgmuligheter er lang – en delikat chablis, en riesling med eller uten litt restsødme, en grüner veltliner, en muscadet, hvitvin fra Savoie eller Galicia, du skjønner tegningen.

Selv landet jeg på vinen Pormenor Branco fra Douro-dalen i Portugal.

Laget på druene malvasia, rabigato og côdega do larinho fra høytliggende vinmarker til en pris like over tohundrelappen. En innsmigrende aromatisk vin med kjølig og presis frukt, flott mineralitet og et delikat saltpreg i ettersmaken. Strålende vin både til prisen og til rekesmørbrødet.

God fornøyelse!

88

Navn: Pormenor Branco 2023

Produsent: Pormenor Vinhos , Douro e Porto , Portugal

Pris: 214,90 Varenummer: 15074101 Bestillingsutvalget, Importør: Volatil AS

Frisk aromatisk med preg av modne epler, hvit fersken, sitrus og knust stein. Delikat og saftig frukt på smak med energisk syrlighet og flott mineralitet. Lang, salt og delikat ettersmak. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.