Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vinmaker Charlie Holland mellom rankene på Gusbourne vingård i Appledore, Kent. I sørlige England, og særlig i Kent og Sussex, har produksjonen av musserende vin tatt av. Britene konkurrerer nå mot franske rivaler. Klimaforandringene har noe av skylden for det.

Vinmaker Charlie Holland mellom rankene på Gusbourne vingård i Appledore, Kent. I sørlige England, og særlig i Kent og Sussex, har produksjonen av musserende vin tatt av. Britene konkurrerer nå mot franske rivaler. Klimaforandringene har noe av skylden for det.

Sprudlende fra Kent

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi nordmenn drikker halvparten av all eksportert vin fra England. Nå er den strålende 2020-årgangen fra Gusbourne her.

På en klar dag kan man faktisk få øye på Frankrike herfra. Noen få kilometer innenfor Dovers hvite klipper i Sør-England ligger noen av de britiske øyers aller beste vingårder. Vingården Gusbourne er begunstiget med både det varmeste klimaet i landet og et kalkholdig jordsmonn, og er ikke bare berømt for sine musserende viner, men også for Englands kanskje beste rødvin og hvitvin.

Produksjonen