Strålende dessertviner til jul

Tekst
Gyldne rieslingdruer i vinmarken Hipping i Rheinhessen under Klaus Peter Kellers innhøsting i 2015.

Gyldne rieslingdruer i vinmarken Hipping i Rheinhessen under Klaus Peter Kellers innhøsting i 2015.

Klaus Peter Keller har laget enestående dessertviner i 2015. Nå er hans beerenauslese tilgjengelig sammen med en rekke andre vidunderlige søte viner.

Det vi så langt har rukket å smak fra den ferske 2015-årgangen avslører en årgang som leverte en usedvanlig ren og pur søt frukt med en tilhørende spenstig syre og en nydelig konsentrasjon i de søte vinene.

- Det som var ekstraordinært og fantastisk med 2015 var at årgangen leverte så friske og sunne druer at vi fikk sødme og syre, men ikke botrytis, kan vinprodusent Klaus Peter Keller fortelle.

- Den første delen av 2015 var det veldig tørr, noe som resulterte i tykt drueskall, og utrolig friske og rene druer, sier Klaus Peter Keller. I tillegg gav årgangen oss høy syre og krystallklare aromaer, min far mener 2015 er bedre enn den legendariske 1971-årgangen. Og sjelden har jeg sett bedre most i kjelleren, enn det jeg gjorde i fjor.

Selv laget han fire forskjellige trockenberrenauslese i 2015, noe som er ganske så ekstraordinært. Disse er blitt svært ettertraktet, og kommer nok neppe til Norge.

- Et godt eksempel på årgangens kvalitet og presisjon er at det er første gang vinmarken Hipping har laget en trockenbeerenauslese på 115 år. Sist gang var i 1900.

Nå er hans auslese og beerenauslese her, det samme er strålende søtviner fra Østerrike og Heidi Schröck, Sattlerhof, samt tyske Katherina Wechsler.

De beste vinene til julematen

– 90.000 kroner for en flaske? Nei, da hadde jeg blitt skuffet

Denne vinen har fått 98 poeng, men polet vil ikke selge den

- Min far mener 2015 er bedre enn den legendariske 1971-årgangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner