Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Strålende og lagringsvennlig rødvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ønsker du å kjøpe en rødvin med kjellerpotensial – uten å blakke deg helt – er denne et virkelig godt valg.

Den gjennomsnittlige vinen som handler på Polet, drikkes innen bare noen få dager, og noen ganger bare i løpet av noen timer. Derfor er mesteparten av de kommersielle vinene i dag klare til å drikkes når de selges. De betyr ikke at de ikke kan ligge i et par år, men de vil ikke bli noe bedre av det.

Men heldigvis finnes det også viner som fortsatt kan by på det motsatte. Viner som i ung alder ikke gir så mye. De dufter lite og kan ha en smak som byr på utfordringer for ganen i form av tøffe tanniner og høy konsentrasjon. Kommer vinen i tillegg fra en god årgang og fra en flink produsent, samtidig som den er laget av en drue med lagringsegenskaper, er det nok meningen at den bør få hvile noen år i kjelleren.

Ch. Coutet fra den strålende 2015-årgangen i Bordeaux er en sånn vin. Så ønsker du å kjøpe vin til å lagre i kjelleren uten å blakke deg helt, er Coutet et virkelig godt valg.
Beliggende i St. Emilion på østsiden av Bordeaux har den 400 år gamle eiendommen 13 hektar med vinmark plantet med en overvekt av Merlot samt Cabernet Franc og Malbec.

2015-årgangen har gitt vinen et distinkt merlotpreg og en fyldig konsentrasjon som gjør at den gjerne kan ligge i kjelleren i ti år, og gjerne lenger om man har plass og tålmodighet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.