Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Test av Polets 57 nye hylleviner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
I dag ble det sluppet 57 nye viner i Polets hyller.

I dag ble det sluppet 57 nye viner i Polets hyller.

Blant Polets 57 vinnyheter i hyllene i januar finnes både kommersiell tutti frutti-vin og kvalitetssikre dråper med potensial.

Vin på halvflasker og magnumflasker. «Billigviner» fra Burgund. Vin fra den chilenske regionen Itata samt hvitvin fra California, Roussillon og Østerrike er områdene som Vinmonopolet har valgt å sentrere sin første lansering i 2018 rundt. Vel og merke med et varierende grad av hell.


Les anmeldelse av 650 vinnyheter i januar her

Smått og stort

Polet legger til grunn at dette er områder som har skapt et tomrom i hyllene, noe som for så vidt er tilfelle. Men da Polet også har merket seg en økt etterspørsel etter vin på halvflasker og i større volum som magnum, så hadde det jo vært fint om de lanserte mer enn én av hver? Selv om det er mange magnumflasker og halvflasker på Polets bestillingsutvalg har utvalget i begge kategorier heller vært dårlig i hyllene. Her er også utvalget på det internasjonale markedet stort, så hvorfor ikke satse mer, når man først ser at etterspørselen øker?

Hvit januar

Hvitvin blir ifølge Vinmonopolet mer og mer populært. Polet lykkes med å representere gode viner fra de utplukkede områdene nå, men særlig er det Østerrike og California som utmerker seg. Fra disse områdene har det manglet kvalitetsviner i Polets hyller, men utvalget i områdene i betraktning. Gledelig er det også at kvalitetshvitvin som Tylers chardonnay fra Santa Barbara og Domaine des Crêts Mâcon fra Burgund får så stor distribusjon at de vil bli å finne i Polets hyller over hele landet.

Mine tre nye favoritter i Polets hyller: (Vilkår)

90

Navn: Domaine des Crêts Mâcon-Chardonnay L'éch 2016

Produsent: Domaine des Crêts , Burgund , Frankrike

Pris: 219,90 Varenummer: 7690101 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Better Wines AS

Dufter av epler, toast med hint av tre. Fyldig og begynnende moden rik kremet mineralsk frukt på smak med en fint balansert friskhet. Mye vin for pengene. MB

87

Navn: Sandstein Riesling Trocken 2016

Produsent: Gysler , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 169,90 Varenummer: 6854801 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Chrysopidae AS

Laget av en blanding av druer fra to vinmarker, kapellenberg og hölle. Dufter av grønne ferske epler, lime og flint. Spenstig syre og en fersk og tørr frisk finish. Tydelige tørrstoffer i utgangen. MB

85

Navn: Niepoort Dao Rotulo Touriga Nacional 2015

Produsent: Niepoort , Beiras , Portugal

Pris: 137,40 Varenummer: 8035401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Winetailor AS

Dufter av søte plommer og skogsbær. Fersk og delikat frukt med ferske lette tanniner og en tørr finish. MB