Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Taxfreebutikken ved ankomst Gardermoen har over 800 forskjellige viner å velge mellom. Da er det ikke alltid like lett å vite hva som er verdt å ta med hjem.

Taxfreebutikken ved ankomst Gardermoen har over 800 forskjellige viner å velge mellom. Da er det ikke alltid like lett å vite hva som er verdt å ta med hjem.

Utenlands i høstferien? Her er vinene du bør ta med deg fra taxfree-butikken

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Høstferien er høysesong i taxfreebutikkene. Vi har testet vinnyhetene ved landets største flyplasser.

Taxfreebutikkene ved landets største flyplasser går inn i sine to travleste helger. To uker med høstferie spredt utover landet merkes godt på omsetningen.

– Høstferie er en norsk ting, og det er nordmenn som hovedsakelig er våre kunder disse to ukene. Men rekorden fra 2016 med 25.694 flasker vin solgt på en dag i vår ankomstbutikk står ennå, sier Håkon Dagestad, kommunikasjonsjef ved Travel Retail Norway.

– Forrige søndag var vi 200 flasker unna å slå den gamle rekorden, med det skjedde ikke. Høstferien er mer konsentrert enn det sommerferien er, legger han til.

For selv om juli er den største måneden omsetningsmessig, er det september og høstferien som byr på det største enkeltdagene.

Test

Vi har testet 30 nyheter blant de 800 vinene i taxfreebutikken på Gardermoens sortiment. Blant dem er det flere gode kjøp og noen skikkelig dårlige kjøp. Enkelte kan man spare opp til 100 kroner på å handle på taxfree, andre bare noen tiere. Så husk å sjekk prisene på Polet først, så du ikke kjøper «katta i sekken».

Mine favoritter blant nyhetene: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.