Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Manfred og datteren Katharina Prüm lager noen av de aller beste søte rieslingene i Tyskland.

Manfred og datteren Katharina Prüm lager noen av de aller beste søte rieslingene i Tyskland.

Verdensberømt Mosel-hvitvin fra kjellerdypet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Katharina Prüms søte og halvtørre rieslinger tåler tiår etter tiår i kjelleren. Det gjør dem til noen av Polets aller beste hvitvinskjøp.

I Tyskland har drueinnhøstingen nettopp startet i de bratte skråningene i Mosel. I en atter uvanlig varm årgang, som 2018 og 2019. Dette fører til rekordtidlige innhøstinger.

– Men 2019 var noe kjøligere enn 2018, heldigvis. 2018 byr på veldig åpne viner akkurat nå. For øyeblikket er vinene fra 2017 mye mer lukket enn 2016 og 2018.