Ny vinpodkast ute: – Det er nok derfor det drikkes mer beaujolais på Grünerløkka enn noe annet sted i Norge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I morgen slippes årets ferskeste beaujolais på Polet. I ukens episode av podkasten «Jeg kan ingenting om vin» snakker Thomas Giertsen og Merete Bø om hva det er med beaujolais.

– Hvorfor er plutselig beaujolais blitt så trendy? Og hva er forskjellen på vanlig beaujolais og beaujolais nouveau? spør Thomas Giertsen i ukens episode av Dagens Næringslivs podkast «Jeg kan ingenting om vin».

– Beaujolais er nærmest blitt en reaksjon mot Sentral-Burgund og de høye prisene der, sier Merete Bø.

– En god beaujolais koster mellom 200–300 kroner, og er i mange tilfeller laget av unge fremadstormende vinprodusenter som våger å utfordre det konforme. Det er nok derfor det drikkes mer beaujolais på Grünerløkka enn noe annet sted i Norge. Og så er det ekstra kult at i en årrekke har vinbøndene i Beaujolais gitt verden en første smaksprøve på årets årgang. Det blir en liten førpremiere på hva vi kan vente oss fra 2020-årgangen i fremtiden.

Thomas Giertsen og Merete Bø står bak DNs vinpodkast.

Thomas Giertsen og Merete Bø står bak DNs vinpodkast.

I ukens episode av Dagens Næringslivs podkast «

dn.no/smak/vin/vin/podkast/thomas-giertsen/thomas-giertsen-og-merete-bo-lager-podkast-om-vin/2-1-819969">Jeg kan ingenting om vin», snakker Thomas Giertsen og vinjournalist Merete Bø om vinregionen Beaujolais i anledning det årlige slippet av årets ferskeste vin; beaujolais nouveau 2020 torsdag 19. november.

Hva bør du spise til beaujolais? Finnes det gode kjøp under 200 kroner? Er beaujolais mulig å lagre? Og hvilke produsenter er det verdt å kjøpe?

HER finner du nyeste episode av «Jeg kan ingenting om vin»!

Bruker du Spotify, er linken HER.

Hører du via Iphone trykker du HER.

Ellers går du inn på din podkastapp, søker etter «Jeg kan ingenting om vin» – lytt og abonner.

Produsenter som nevnes i podkasten:

Yvon Métras

Guy Breton

Ch. Thivin

Foillard

Thevenet

Lapierre/Cambon

Jean -Paul Brun (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vinene i podkasten:

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner