Meretes utvalgte: Ekstraordinær aligoté

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Denne vinen setter en ny standard i Burgund.

Aldri har jeg smakt en bedre vin laget av druen aligoté enn denne. Aligoté er en relativt ukjent drue, av gode grunner. Aligoté er den andre hvitvinsdruen i Burgund, som må konkurrere om oppmerksomheten mot chardonnay. Det er ikke enkelt, særlig når aligoté stort sett lager ganske anonyme hvitviner med en mer beskjeden terroirkarakter enn konkurrenten. Unntaket er Anne Boissons aligoté fra den kjølige årgangen 2014, som parkerer de andre vinene laget av samme drue på sidelinjen.

Den sagnomsuste vinprodusenten Domaine Boisson som knapt nok har viner å selge på det norske markedet. Domainet er delt mellom foreldrene Bernard og hans kone under Boisson-Vadot med kun 3,5 hektar med vinmark, sønnen Pierre Boisson med 3,5 hektar og datteren Anne Boisson med 1,5 hektar. Totalt lager de rundt 45.000 flasker årlig fra deres gamle vinmarker som er plantet rundt 1940. Vinene hennes lagres forholdsvis lenge etter et opphold på gamle eikefat. Tappes på flaske ufiltrert, som er med på å bevare vinens stofflighet.
Det er ikke mange flaskene av denne igjen på Polet, så her må man være rask. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner