<p>DNs børskommentator Thor Christian Jensen vant gjeve flasker i veddemål med Jan Petter Sissener og Tor Olav Trøim. Nå auksjoneres de bort, og pengene går til Amnesty International.  </p>

DNs børskommentator Thor Christian Jensen vant gjeve flasker i veddemål med Jan Petter Sissener og Tor Olav Trøim. Nå auksjoneres de bort, og pengene går til Amnesty International.

Nå kan du sikre deg vinen DNs børskommentator vant i veddemålet med Trøim og Sissener

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Tor Olav Trøim og Jan Petter Sisseners «spillegjeld» auksjoneres bort til inntekt for Amnesty International.

For over et år siden utfordret Tor Olav Trøim DNs børskommentator Thor Christian Jensen til veddemål om Storebrand-kursen med en god flaske vin i potten. Like etter hev Jan Petter Sissener seg med i veddemålet og doblet innsatsen.

DNs børskommentator gikk seirende ut av veddemålet. Trøim gjorde opp spillegjelden med en Phelps Insignia 97-årgang og la til en Cristal av samme årgang i potten. Sissener gjorde opp med to flasker fra Bordeaux, en Ch. Pichon Longueville-Barton 82 og Ch. Leoville-Barton 82.

Nå er alle fire flaskene lagt ut på auksjon hos Blomqvist og inntektene fra salget går til Amnesty International. Hammerslaget faller onsdag 10. april.

Budet på champagnen Cristal fra 1997 er i skrivende stund oppe i 2100 kroner, mens Insigniaen fra Napa i California ligger på 2400 kroner. Sisseners Ch. Leoville-Barton og Ch. Pichon Longueville-Barton har foreløpig bud inne på henholdsvis 1800 og 2200 kroner. Totalt ligger det da an til 8500 kroner i gave til Amnesty.

Men veddemålsvinene er ikke de eneste som går under hammeren. Hele 691 lotter med vin skal auksjoneres bort denne gang. Og den dyreste lotten denne gang er seks flasker med La Mission Haut-Brion fra den legendariske årgangen 1961 som er vurdert til 85.000 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner