Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
DNs vinanmelder Merete Bø har plukket ut perlene blant 1000 viner.

DNs vinanmelder Merete Bø har plukket ut perlene blant 1000 viner.

De 22 beste fra tidenes største polslipp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vi har smakt 1000 mainyheter og plukket ut de beste.

Mai byr på et av Polets største slipp i året. Fredag 3.mai kommer det 1556 nyheter inn i hyllene og nettbutikken. Aldri før har det kommet så mye nytt på Vinmonopolet på én gang, noe som gjør det ekstra vanskelig å orientere seg. Jeg har plukket ut mine 22 favoritter blant 1000 smakte viner i mai.

Lett og ferskt

I hyllene er det musserende viner fra Sør-Afrika og lette, ferske viner fra kjølige vinområder som Savoie og Champagne som preger nyhetene. Prismessig lykkes Polet mest med afrikanske bobler med imponerende kvalitet til rundt 200-lappen. De stille vinene fra Champagne er sjeldne og kule, men noe høyt priset når man tar kvaliteten i betraktning. En av de røde druene som byr på perfekte sommerrødviner er derimot mondeuse fra Savoie. De er verdt et bekjentskap om man vil drikke fruktige og lette rødviner i sommervarmen.

I Polets bestillingsliste og nettbutikk er det nok vinene til Keller, Burlotto, Château des Tours og Bollingers etterlengtede 2008-årgang som vil ryke ut raskest. Og sistnevnte skuffer ikke. Dette er en erketypisk 2008 ikledd et umiskjennelig bollingerkostyme. Det samme gjelder vinene fra piemontesiske Burlotto som er nydelige og nerverike for ikke å snakke som ikoniske Emmanuel Reynards Château des Tours Côtes du Rhône, som mangler sidestykke blant sine artsfrender. Synd det bare kommer 17 flasker og at disse blir fordelt på 17 heldige kunder.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.