Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kanskje verdens beste merlot, prisen tatt i betraktning

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Amerikanske Ridge laget strålende viner i både 2014 og 2015.

Amerikanske Ridge laget strålende viner i både 2014 og 2015.

Ridges legendariske vinmaker Paul Drapers to siste årganger ble sluppet på Polet i dag.

Ridges strålende viner ble i dag lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Og for første gang ble også deres rene og unike petite sirah lansert i Norge. Selv om det er deres Estate Merlot og Estate Cabernet Sauvignon som står frem som de beste kjøpene, prisen tatt i betraktning. Monte Bello selv stiller alltid i en egen klasse, men selv om prisen er blitt høy, er det også få som kan konkurrere på kvalitet i langt høyere prisklasser.

Dessverre forsvant flaskene relativt raskt ut, men følg med på Vinmonopolets nettbutikk på mandag og tirsdag, da mange av disse nok vil dukke på i hyllene på polbutikker rundt om i landet.

Les anmeldelse av 650 vinnyheter i januar her

Slicon Valley

800 meter over havet, høyt over Silicon Valley, på kanten av jordplaten som sakte skyver fra seg San Andreas og hele San Francisco, ligger Ridge, USAs vinhøyborg. Her blir en av de mest erketypiske, klassiske og lagringsdyktige viner skapt, etter gammel oppskrift. Siden 1969 har Chicago-fødte Paul Draper vært frontfigur og vinmaker hos Ridge, frem til han pensjonerte seg på sin 80-årsdag i 2016.

Selv om Draper hadde andre planer for fremtiden da han begynte å studere filosofi ved Stanford, var det vinen som trakk ham til California. For 48 år siden ble han hentet inn som partner og vinmaker sammen med fire Stanford-ingeniører som hadde etablert vingården Ridge ti år tidligere.

2015 ble Paul Drapers siste årgang før han ble pensjonist.

2015 ble Paul Drapers siste årgang før han ble pensjonist.

Uskolert som vinmaker var det E. H. Rixfords skildringer fra 1883, om hvordan han plantet den legendariske vinmarken La Questa i Santa Cruz, som ble Drapers ledestjerne. Vinmarken Monte Bello, opphavet til Ridges ikonvin, er også plantet med nettopp stiklinger fra La Questa.

Helt siden starten har Ridge markert seg med tradisjonelt lagede viner, basert på klassiske franske druetyper, som cabernet sauvignon, merlot, petit verdot og chardonnay.

Monte Bello Chardonnay og Geyserville Zinfandel er kun tilgjengelig på spesialbestilling.(Vilkår)