Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Han tar mer for sine rieslinger enn noen andre, men Egon Müller er og blir den ubestridte kongen av søt og halvtørr riesling.

Han tar mer for sine rieslinger enn noen andre, men Egon Müller er og blir den ubestridte kongen av søt og halvtørr riesling.

Test av 70 ferske rieslinger

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Dette er mine favoritter av over 70 smakte ferske rieslinger.

I morgen, fredag 5. juli, slippes en rekke ettertraktede rieslinger på polets nettbutikk. De som nok vil forsvinne raskest når polet åpner for bestilling klokken 08 er Klaus Peter Kellers viner, fulgt av Kruger-Rumpf og ikonet Egon Müller, som nå har kommet med sin 2018-årgang.

Les anmeldelse av over 700 nyheter på Polet her

2018 var en årgang som bød på det meste for tyske vinbønder, og ga noe så sjeldent som kvalitet og kvantitet. Mens 2017 var en av de minste årgangene på svært lenge med 5,7 millioner hektoliter produsert, ble det laget 10,7 millioner hektoliter i 2018.

En varm vekstsesong i 2018 toppet av en rekordvarm sommer førte til en tidlig innhøsting utenom det vanlige i Tyskland. Allerede 6. august begynte de første vinbøndene innhøstingen, noe som er ny rekord i den tyske vinhistorien, tre uker før det som er normalt. Men i de fleste tilfeller så har en frisk syrestruktur klart å friske opp vinene og kvalitetsnivået er generelt sterkt.

Vi har testet over 70 rieslingnyheter, og det er mye godt å velge mellom selv om man ikke går for det mest ettertraktede navnene. Verdt å merke seg er vinene til Weinmann, Kranz, Fritz Haag og Schloss Lieser også.

Mine fem favorittrieslinger:

95

Navn: Scharzhofberger Riesling Spätlese 2018

Produsent: Egon Müller , Mosel , Tyskland

Pris: 1549,90 Varenummer: 10142801 Utenfor sortiment, Importør: Winetailor

Noe lukket på duft med hint av blomster, flint og sitrus. Tett og konsentrert søt frukt på smak med en balansert syre og en lang og mineralsk sammensatt og intens utgang med en nydelig harmonisk kombinasjon av syre og sødme. MB

91

Navn: Scharzhof QBA 2018

Produsent: Egon-Müller , Tyskland , Saar

Pris: 530,30 Varenummer: 10142601 Utenfor sortiment, Importør: Winetailor

Dufter av lime, mynte og flint. Nydelig balansert sødme opp mot en pur og ren syre støttet opp med en delikat og lang mineralsk frukt. MB

92

Navn: Keller RR Riesling 2018

Produsent: Weing. Keller , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 365,90 Varenummer: 9874101 Utenfor sortiment, Importør: Blend Wines AS

Dufter av søte epler, lime og våt stein. Bløt og balansert fersk frukt med en delikat lett sødme og syrlig finish. Perfekt balanse. MB

90

Navn: Kruger-Rumpf Abtei Rupertsberg Riesling Trocken 2018

Produsent: Kruger-Rumpf , Nahe , Tyskland

Pris: 254,90 Varenummer: 10383101 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Blend Wines AS

Floral duft med hint av hyllebærblomst, lime og grønne epler samt flint. Frisk syre og en delikat frisk fersk frukt og en tørr konsentrert finish. Mineralsk og fersk. MB

89

Navn: Keller Riesling "Von der Fels" 2018

Produsent: Weing. Keller , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 289,90 Varenummer: 4357701 Utenfor sortiment, Importør: Blend Wines AS

Lukket på duft med hint flint, blomster og epler. Heftig, delikat, fersk og frisk syre på smak med en tørr og lang utgang. Fersk og delikat riesling. MB

Test av over 70 rieslingnyheter i juli:

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner