Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Strålende. Sommerslippet på Vinmonopolet leverer en rekke strålende viner man sjelden har sett i hyllene tidligere.

Strålende. Sommerslippet på Vinmonopolet leverer en rekke strålende viner man sjelden har sett i hyllene tidligere.

De beste sommernyhetene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Dette er de 20 beste nyhetene på Polet i juli.

Med 88 nyheter i hyllene og 562 nyheter i bestillingsutvalget er juli en laber nyhetsmåned. Men det skorter likevel ikke på gode kjøp.

Vinmonopolet har en rekke tema de lanserer vin under i hyllene, blant dem lykkes de helt klart best med vinene fra Bandol i Provence. Herfra kommer det en rekke strålende viner man sjelden har sett i Polets hyller tidligere. Særlig er det røde verdt et nærmere bekjentskap, i tillegg til Bunans rosévin i magnumflaske, som må være sommerens beste rosévinkjøp.

Også Conquards strålende aligoté fra Burgund til under 160 kroner er et kjærkommet tilskudd i hvitvinshyllene.

Blant de beste nyhetene i bestillingsutvalget finner man britiske Gusbournes strålende musserende viner laget på champagnemetoden, i tillegg til en rekke nyheter fra Canada, Pieropans toppviner fra Soave og Boulays magiske viner fra Sancerre.

Terroir Historic Blanc fra Terroir al Limit i Priorat og Ch. Malescasse fra Bordeaux er begge unike viner til rundt 250 kroner.

Det beste billigkjøpet er uten tvil Camaleos alvarinho fra Minho i Nord-Portugal. En fersk og delikat hvitvin til under 130 kroner er en sjelden sak. (Vilkår)