Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Taktskifte. Årets septemberslipp på Polet er blant de mest vellykkede noensinne. Corisons cabernet sauvignon (nummer to fra høyre) er en vin man aldri glemmer.

Taktskifte. Årets septemberslipp på Polet er blant de mest vellykkede noensinne. Corisons cabernet sauvignon (nummer to fra høyre) er en vin man aldri glemmer.

Aldri før har Polet lansert en bedre hyllevin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

… enn amerikanske Corison. Synd det bare finnes 144 flasker i Norge.

Det er en sann og rørende glede når man blant hundrevis av glass med vin får smake denne ene, den man aldri glemmer og som åpenbarer seg som essensen av kanskje verdens mest kjente rødvinsdrue, cabernet sauvignon. At denne vinen i tillegg slippes i hyllene hos 20 av landets største polbutikker, gjør opplevelsen bare enda mer strålende.

Vinen er laget av Cathy Corison, som har holdt på i Napa Valley i California siden 70-tallet. Corisons vin er amerikansk vin på sitt mest raffinerte, og i tillegg viser den muligens et taktskifte for Vinmonopolet. 1. september ble det nemlig lansert mer kvalitetsvin i polhyllene på så lenge jeg kan huske.

På rekke og rad

Corisons vin har fått selskap av flere amerikanske godbiter, som Matthiasson, Broc og Lioco. I tillegg lanseres fem strålende, tyske grosses gewächs på deres første tillatte salgsdag. For ikke å glemme de nye vinene fra Salina, Tenerife, Santorini og Pico (Azorene) som bringer tilbake minner fra sommerferien.

Selv om dette er et av Polets største og mest vellykkede hylleslipp noensinne, finnes også en rekke gode kjøp blant de 1137 nye varelinjene i Polets bestillingsutvalg. Særlig fra Tyskland, med en rekke viner fra den flotte og hardt prøvede 2016-årgangen. I tillegg slippes en rekke fabelaktige champagner fra Dhondt-Grellet, et champagnehus som nok er ukjent for de fleste, samt flere modne viner fra mer ukjente Bordeaux-hus. Det kan gi mye vin for pengene.

(Vilkår)