Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

...og her er 64 andre Burgund-nyheter

Tekst
Landsbyen Mersault i Burgund. Foto: Sune Eriksen

Landsbyen Mersault i Burgund. Foto: Sune Eriksen

Flere av dem er også svært gode kjøp.

Det hersker liten tvil om at de beste vinene fra Burgund begynner å nærme seg smertegrensen for hva man er villig til å betale. Derfor er det gledelig at det fremdeles finnes produsenter som – de høye prisforholdene tatt i betraktning - leverer god kvalitet til en fornuftig pris. Eksempler på dette er Domaine Tessier og Roche de Bellene sine Mersault-viner fra 2013 og Domaine Audoin i Marsannay sine to hvite viner fra 2014.

92

Navn: Tessier Meursault Casse-Tetes 2013

Produsent: Tessier , Burgund , Frankrike

Pris: 399,00 Varenummer: 5210201 Utenfor sortiment, Importør: Vinarius AS

Mineralsk duft med hint av nøtter og toast samt eik. Mineralsk frukt av en bløt karakter på smak kombinert med en spenstig syre. Lang og flott balansert. MB

92

Navn: Roche de Bellene Meursault Vieilles Vignes 2013

Produsent: Maison Roche de Bellene , Burgund , Frankrike

Pris: 399,90 Varenummer: 3789301 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Winetailor as

Dufter av kjølig sitrus og mineraler med innslag av friske epler og lett treverk. Elegant kjølig og mineraldreven frukt på smak med en flott spenstig nerve. Integrert treverk og en lang sammensatt utgang med balanserte tørrstoffer, mineraler og syrlig frukt. BDK

91

Navn: Marsannay Blanc Au Champ Salomon 2014

Produsent: Dom. Charles Audoin , Burgund , Frankrike

Pris: 419,90 Varenummer: 5078001 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Autentico AS

Lett krydret og fersk duft med vekt på avdempet treverk, anis og nektariner. Pen kjølig nerve på smak, kombinert med en lett krydret fatkarakter. Tett syrestruktur i avslutning med en tørr finish med en lett krydret sødme. BDK

90

Navn: Marsannay Blanc 2014

Produsent: Dom. Charles Audoin , Burgund , Frankrike

Pris: 289,90 Varenummer: 5078401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Autentico AS

Fersk og delikat duft av mineraler og ferskt treverk med en klar og kjølig frukttone. Fersk og leskende kjølig frukt på smak med integrerte fattoner. Fyldig utgang med flott syrestruktur og en tørr, lett krydret finish. Flott burgunder til prisen. BDK

 

 

Det er i all hovedsak 2013-årgangen som er i representert blant Burgund-nyhetene denne gangen. 2013 er noe så sjeldent som en god årgang for både de hvite og røde vinene, men årgangen skulle vise seg å bli svært krevende å produsere i hele Côte d’Or. Man må tilbake til 2010 for å finne et tilsvarende godt år for begge farger.

Haglbyger i Côte de Beaune skapte store problemer. Med mye regn og et botrytisangrep på chardonnay-druene i tillegg, er den enkelte produsents avgjørelser utslagsgivende på kvaliteten. Blant dem som tok de rette avgjørelsene, er hvitvinene strålende og spenstige med en moden frukt og frisk syre.

Blant de røde vinene er det Côte de Nuits som trekker det lengste strået denne gangen. De har både mer finesse og dybde enn dem som vokste opp under vanskelige forhold lenger sør.

Sen innhøsting

På grunn av dårlig blomstring ble det tidlig kjent at årgangen kom til å bli liten. Mye regn førte til stor fare for råte, i tillegg til at modningen i vinmarkene gikk uventet langsomt. Flere ventet med å høste til midten av oktober, og 2013 ble den seneste innhøstingen på 35 år og den lengste vekstsesongen på 30 år.

At druene fikk to til tre uker med ekstra modning, var med på å kunne gi vinene det lille ekstra. Særlig er rødvinene fra Côte de Nuits presise med en delikat sødme i frukten kombinert med en frisk syre, noe som gjør at de kan sammenlignes med den strålende 2010-årgangen.

Flere nyheter fra Burgund. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner