Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Til piggvar og kveite er disse vinene uslåelige

Tekst
Grillet piggvar er perfekt sommermat Foto: Jimmy Linus

Grillet piggvar er perfekt sommermat Foto: Jimmy Linus

Sommernyhetene: Piggvar og kveite er noe av det beste du kan spise fra havet i sommer. Med hvite viner fra Burgund i glasset blir måltidet uforglemmelig.

 

 

Fatlagrede og mineralspekkede hvite burgundere passer som hånd i hanske til sommerens kveite og piggvar. Legg opp til et møte mellom havbunnens konger og chardonnay-druens mestere.

Fet fisk som kveite og piggvar har i tillegg til sin kjøttfulle struktur, rene og delikate havsmaker. Fetthinnen i fisken er en naturlig smaksforsterker og gjør det naturlig og se etter hvite viner med god fylde og friskhet.  Man må passe på å ikke steke fisken for mye. Da blir den fort tørr og vil også bidra til å tørke ut vinen, og eventuelle eiketanniner vil overskygge vinenes frukt og eleganse.

Lær hvordan du fileterer piggvar av Bocuse d´Or vinner Ørjan Johannessen.

Rike sauser som hollandaise, beurre blanc og sandefjordsmør, balansert med god friskhet,  harmonerer ypperlig med de flate flyndrefiskenes rike smak, og med syren og mineraliteten i hvitvinene fra Burgund. Husk også at korrekt saltet fisk smakssatt med frisk sitronsaft bidrar til et enda bedre samspill mellom fisk og vin.

Sauseskolen:Slik lager du perfekt Hollandaise (video)

Både piggvar og kveite tåler godt å tilberedes på grillen. Se hvordan norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist griller sin piggvar.

Les mer: Eyvind Hellstrøms grillede piggvar-kotelleter var en paraderett på Bagatelle. Se oppskriften her.

Vi har smakt nye hvitviner fra Burgund i bestillingslisten og viner fra spesialbutikkene.

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
Les mer om mat og vin på Smak.no

Vinprodusent Vincent Girardin i Burgund Foto: Helge Hansen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.