Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Knapt noen lager bedre Cava enn dette

Tekst
Flasker i kjelleren til Juvé y Camps Foto: Produsenten

Flasker i kjelleren til Juvé y Camps Foto: Produsenten

Sommernyhetene: Spansk Cava spenner seg fra et godt Champagne-alternativ til gørrkjedelige bobler. Juvé y Camps tillhører eliten.

Juvé y Champs i Cava-hovedsetet San Sadurní d’Anoia utenfor Barcelona er et kvalitetslokomotiv blant spanske bobler. 

Vinene skiller seg ut med sin saftige frukt og finesse. I en appellasjon som alt for ofte er skjemmet av enten nøytrale, eller overmodne og nærmest jordlige viner - er vinene fra Juvé y Champs gjennomgående rene og friske - støttet opp av delikate bakst toner utviklet gjennom lang modning på bunnfallet i flasken.

Les mer:Stjernskudd i Champagne.

Juvé y Camps legger sin prestisje i kjellermodnet Cava,  og står bak hele 40 prosent av den totale produksjonen av gran reserva i hele DO Cava. Disse vinene er lagret i minimum 36 måneder på bunnfallet. 

Totalproduksjonen ligger på rundt tre millioner flasker årlig, og nå er flere av produsentens beste viner tilgjengelig i Norge.

Gran Reserva Brut er laget av like deler macabeo, xarel-lo, parellada og chardonnay. Modnet 42 måneder på bunnfallet.

Millesimé Brut er en hundre prosent chardonnay modnet 24 måneder på bunnfallet.

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
Les mer om mat og vin på Smak.no

 

Se resultatene i Cava-testen under:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.