Stjerneskudd i Champagne

Tekst

Julinyhetene: Famliehuset Francis Boulard har blitt en av Champagnes mest solide produsenter. Nå er to av vinene tilgjengelig for den som vil unne seg noen ekstra gode bobler i sommer.

Francis Boulard og datteren Delphines viner er et lysende bevis på at god champagne blir til i vinmarken.  

Etter sin fars død, overtok Boulard driften av den tre hektar store eiendommen sammen med sine to søsken. Som ansvarlig for kjelleren, fikk han også en stadig større interesse for vitikultur (dyrking av druer til vinproduksjon) og dreide vinmarkene mot økologisk dyrking på slutten av 90-tallet.

De fleste små vinmarks-plottene ligger i Cormicy, nord-vest for Reims, i åssiden som kalles «La Petit Montagne de Reims». I tillegg har Boulard planter i Cuchery i Cauroy-les-Hermonville, Paradis i Marne-dalen og i Mailly i Montagne de Reims.

Francis og Delphine Boulard lager Champagne med lite intervensjon i kjelleren, og vinene spontangjæres. Vinene har en gjennomgående stor presisjon og flott balanse mellom fyldig frukt og mineralsk finesse.

Les Rachais 2007 er laget av hundre prosent chardonnay-druer, og kommer fra en vinmark kultivert etter biodynamiske prinsipper.

Les Murgiers Brut Nature er en «Blanc de Noirs» laget av 70 prosent pinot noir og 30 prosent prosent meunier.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner