Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

- Det er den eneste utvei, ellers blir det fint lite montrachet

Tekst
Porten til det aller helligste. Inngangen til Domaine Leflaives parsell i montrachet. Foto: Sune Eriksen

Porten til det aller helligste. Inngangen til Domaine Leflaives parsell i montrachet. Foto: Sune Eriksen

Årtes miserable vår, har fått noen av Burgunds beste vinprodusenter til å tenke kreativt. Seks produsenter lager én montrachet.

Burgundprodusentene Comte Lafon, Domaine de la Romanee-Conti, Domaine Leflaive, Guy Amiot, Lamy Pillot og Domaine Fleurot som alle har plotter i Chassagne delen av den legendariske grand cru vinmarken Montrachet har gått sammen om å lage en cuvee fra vinmarken i 2016.

- Det er den eneste utvei, ellers blir det fint lite montrachet fra 2016, sa Dominique Lafon for to uker siden da han stod midt i innhøstingen i Meursault, og var i møter med de andre produsentene for å få til et samarbeid om de få druene i den legendariske vinmarken.

Vinmarken ble hardt rammet av vårfrosten som rammet regionen i april tidligere i år har gjort sitt til at det nærmest ikke er druer igjen i vinmarken.

Aritikkelen fortsetter under annonsen

De seks produsentene regner med at de klarer å skrape sammen nok druer til å lage rundt to små fat med vin, noe som tilsvarer 600 flasker.

I følge Bourgogne Aujourdhui kan ingen av produsentene selge vinen, som kun skal bli brukt som smaking og arrangementer.

Vinen skal lages, lagres og tapes hos Domaine Leflaives negociantvirksomhet. Og vil nok bli en ettertraktet flaske å få smake på blant verdens vinconnaisseurer.

Ung og lovende i Beaujolais

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.