Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Den beste vinen til norske bær

Tekst
Perlevenn. Den beste følgesvenn til smaksrike, norske jordbær er lette bobler fra appellasjonen Moscato d’Asti. Foto: Luca Kleve-Ruud

Perlevenn. Den beste følgesvenn til smaksrike, norske jordbær er lette bobler fra appellasjonen Moscato d’Asti. Foto: Luca Kleve-Ruud

Ferske, søte og aromatiske bobler er det beste du kan drikke til sommerens norske bær.

Selv om norske jordbæråkre har fått hard medfart denne sommeren, er det både norske jordbær, bringebær og blåbær til salgs i butikkene til alle som ikke har anledning til å plukke fra skog, kratt eller egen hage.

Smaksrike norske bær som har fått utvikle intensitet gjennom mange soltimer, bør dulles minst mulig med. Aller best smaker de helt alene, eller sammen med et lite glass søte bobler laget av den aromatiske hvite moscato-druen (muscat à petit-grains/moscato bianco) eller den røde brachetto-druen fra foten av de italienske alper.

Søtt og leskende

Moscato d'Asti, appellasjonen som aller best uttrykker moscato-finesse, har viner med flott balanse mellom en fersk og søt frukt og god syrestruktur. Vinenes sødmenivå og lave alkohol­innhold står godt til sommermodne jordbær.

Brachetto er en blå parallell til moscato-druen og dyrkes nesten utelukkende i Piemonte. Den brukes gjerne til å lage fersk, søt og musserende dessertvin med lav alkohol og lette bobler – som skreddersydd til bær som moreller og blåbær, gjerne med lys sjokolade.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.