Dette skal du drikke til Pata Negra

Tekst
Sherry Foto:

Sherry Foto:

Nyt en av mat- og vinverdenes store kombinasjonsunder: Pata Negra og moden Champagne i helgen.

Dessverre så er ikke en moden Champagne like lett å oppdrive, om man selv ikke har vært fremsynt nok til å fylle opp kjelleren underveis. Men et par utgaver finnes på Vinmonopolet, deriblant Krugs magnum fra 1985, som er vidunderlig til de store anledningene, og Pascal Doquets 1995 som er et langt rimeligere alternativ.

Den nøtteaktige og toastede karakteren som finnes i en moden Champagne samt syrestrukturen passer perfekt sammen med den Spanske Pata Negra skinken.

Alternativ er også en tørr Fino Sherry et nydelig akkompagnement. Her frisker også syren opp den fete skinken, samtidig som nøttekarakteren i kjøttet harmonerer med den modne og oksiderte frukten i Sherryen. En Oloroso eller Palo Cortado Sherry fungerer også.

Ønsker man noe lettere kan en Vin Jaune eller en hvit Chardonnay fra Jura også være gode kompanjonger. Mens Vin Jaune smaker av oksidert frukt, og kan sammenlignes med Sherry, er Chardonnay fra Jura en rik og fyldig fet hvitvin med en pen konsentrasjon.

Det hele kan være en perfekt start på et måltid, som en appetittvekkende aperitiff. Eller et måltid i seg selv om man legger til brød, oliven og litt fast ost som Comté, Beaufort eller Manchego.

 

Med deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner