Førstevalget til vinterens kjøttgryter

Tekst
Gravillas Foto: Produsenten

Gravillas Foto: Produsenten

Vinternyhetene: Rødvinene fra Provence og Languedoc-Roussilons mange underområder - gir ikke bare mye for pengene.  De er også et naturlig følge til vinterens varme kjøttgryter.

I Minervois, 300 meter over havet og med et jordsmonn bestående av store kalkstein, kommer forfriskende rødviner fra eiendommen Clos du Gravillas.

Nicole Fernandez begynte å plante syrah, cabernet sauvignon og mourvedre i Saint Jean de Minervois i 1996. Men prosjektet ble virkelig interessant når Nicole fikk selskap av John Bojanowski fra Kentucky i USA - og de fikk overta en carignan-vinmark plantet i 1911.  Ekteparet er forsiktig med sin fatbruk, og unngår overmoden frukt. Resultatet er viner med en konsentrert, ren og klassisk frukt, kombinert med balanserende friskhet og faste tanniner. Har du planer om å lage Boef Bourguignon, eller andre kjøttgryter  i løpet av uken - er dette noe av det beste du kan drikke til.

Les mer om mat og drikke på Smak.no

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk