Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Førstevalget til vinterens kjøttgryter

Tekst
Gravillas Foto: Produsenten

Gravillas Foto: Produsenten

Vinternyhetene: Rødvinene fra Provence og Languedoc-Roussilons mange underområder - gir ikke bare mye for pengene.  De er også et naturlig følge til vinterens varme kjøttgryter.

I Minervois, 300 meter over havet og med et jordsmonn bestående av store kalkstein, kommer forfriskende rødviner fra eiendommen Clos du Gravillas.

Nicole Fernandez begynte å plante syrah, cabernet sauvignon og mourvedre i Saint Jean de Minervois i 1996. Men prosjektet ble virkelig interessant når Nicole fikk selskap av John Bojanowski fra Kentucky i USA - og de fikk overta en carignan-vinmark plantet i 1911.  Ekteparet er forsiktig med sin fatbruk, og unngår overmoden frukt. Resultatet er viner med en konsentrert, ren og klassisk frukt, kombinert med balanserende friskhet og faste tanniner. Har du planer om å lage Boef Bourguignon, eller andre kjøttgryter  i løpet av uken - er dette noe av det beste du kan drikke til.

Les mer om mat og drikke på Smak.no

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner