Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette er Polets januarnyheter

Tekst
Ved utgangen av 2017 vil Vinmonopolet ha totalt 333 butikker mot 2015 i dag.

Ved utgangen av 2017 vil Vinmonopolet ha totalt 333 butikker mot 2015 i dag.

Vi har testet årets første vinnyheter.

Sjelden, om noen gang tidligere har det vært en bedre start på året vinmessig enn akkurat i år. Med 590 nye viner i Polets bestillingsliste og 50 nye viner i Polets hyller, er det et uvanlig stort januarslipp.

En rekke glimrende burgundere...

Vinmonopolet har valgt tre fokusområder når det kommer til vinnyhetene som slippes i hyllene i dag. Chinon fra Loire er et av dem, og det definitivt mest vellykkede. Disse bløte og mørke, men delikate rødvinene med sin lett gjennkjennelige aroma av pepper har det ikke vært for mange av i hyllene tidligere. Og alle de tre som blir lansert er glimrende eksempler på hva Loire kan by på når det gjelde røde viner.

Polet blir detimot mer kjipe når det kommer til satsingsområdet på dolcetto fra Dogliani. En landsby og appellasjon som fikk den høyeste kvalitetsbetegnelsen i Italia, docg i 2011 for sin dolcetto. Prisene har derimot ikke skutt i været, så dette er et område man kan finne utolig mye god vin under 300 kroner. Polet har valgt fire viner fra Dogliani mellom 150 og 190 kroner, noe som utelater de aller beste. Her hadde en større prisspredning og kvalitetsspredning gjort seg godt.
Blant nyhetene fra australske Margaret River er det Vasse Felix som utmerker seg, mens de andre en mer anonyme og kjedelige.

Kremen av vin fra USA

Og for en gang skyld finnes det i tillegg gode kjøp blant testproduktene. Verdt å trekke frem er Von Winnings riesling, Terlano fra Nord-Italia og Cafaggios sangiovese som gir mye vin for pengene.

Skulle man derimot ikke finne noe i hyllene som fristet, så har vi testet i overkant av 600 nyheter og årgangsendringer i bestillingsutvalget, som man kan finne her:

Her er resten av vinene på Polets januarslipp

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.