Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Stor test av 99 nye roséviner

Tekst
Sommerens roséviner kommer i mange nyanser og varianter. FOTO: Luca Kleve-Ruud.

Sommerens roséviner kommer i mange nyanser og varianter. FOTO: Luca Kleve-Ruud.

Dette er de beste rosa vinnyhetene for varmere tider.

Antall rosévin på det norske markedet blir flere og flere for hvert år som går. Og stadig flere kvalitetsprodusenter velger å lansere sin tolkning av den rosa populærvinen, men ikke alle lykkes. De beste skiller seg ut med en klokkeklar og ren frukt, samtidig som de har friskhet og dybde. Bare de aller beste klarer å levere det, mens det i deres kjølvann kommer en mengde billig og kommersielle rosa søtsupper man med fordel kan styre unna.

I fjor drakk vi nordmenn 2.19 millioner liter rosévin, det til tross for en kjølig sommer. Som også nok var årsaken til at salget falt med 0,9 prosent i forhold til året før. Da rosévin sto for den kraftigste salgsveksten blant svakvinene og økte med hele 16,8 prosent.

Det kan ha noe med den rekordvarme sommeren i 2014 å gjøre. Men det er også en stadig større tilgang på kvalitet.
Frankrike fremdeles det desidert mest populære rosévinlandet med 848.000 liter solgt. Italia er på annenplass med 371.000 liter, mes USA ligger på tredje med 342.000 liter.

Bestselgerboblene

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.