Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Molitor når nye høyder i Mosel

Tekst

Mainyhetene: Markus Molitor har med sine siste årganger blitt Mosels heteste navn.

Markus Molitor har høstet ære og berømmelse for sine søte og halvtørre rieslinger fra Mosel. Fra å være en i mengden blant hundrevis av vingårder i Mosel er i dag Molitors viner en av de fremste fra den tyske vinregionen.

Fremst. Familien Molitor har drevet med vinproduksjon i Mosel-dalen i åtte generasjoner. Den 65 hektar store eiendommen eier deler av de berømte vinmarkene Wehlener Sonnenuhr, Urziger Würzgarten, Graacher Himmelreich og Bernkasteler Badstube. Men det er deres betydelige del av Zeltinger Sonnenuhr som er rosinen i pølsen. Markus Molitor var bare 20 gammel når han overtok familiens vingård i Mosel på begynnelsen av 80-tallet. Med en sterk visjon om å bringe Mosel-dalens viner tilbake til deres tidligere storhet har han sakte, men sikkert klatret i tysk vins kvalitetshierarki.

Etter at hans ausleser fra 2013 høstet over 100 poeng ved flere anledninger har ikke telefonen stått stille.

- Det er nesten sånn at vi må få oss et sentralbord, sier han til Smak. Nærmest brydd over all oppmerksomheten han far fått i det siste.

Nå er det en mengde nyheter fra Molitor tilgjengelig på polets bestillingsutvalg. Alle med en strek forankring i Mosels toppsjikte, og med en nydelig balanse mellom sødme og syre. Perfekte til lagring i mange år.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.