Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette er alle høstens vinnyheter

Tekst
821 nye viner har blitt lagt til i vindatabasen vår. Foto: Fartein Rudjord

821 nye viner har blitt lagt til i vindatabasen vår. Foto: Fartein Rudjord

Det bugner av gode nyheter i Polets lister i september. Vi har testet 821 av dem og her er resultatet.

I morgen tidlig finner du 78 nyheter i Polets hyller. Blant dem kommer høydepunktene fra Tyskland - representert med fem ferske Grosses Gewächs fra 2015. Dette er dagen etter verdenslanseringene av vinene.

Her kan du søke deg frem blant 821 nye viner i Smaks vindatabase.


Den beste og reneste av dem er helt klart Kühling-Gillots Pettenthal, som nok kommer til å forsvinne fort fra hyllene, med sine knappe 382 flasker fordelt på Vinmonopolets større butikker.


I tillegg slippes fem viner fra Ungarn, med et noe varierende hell. De røde står dessverre ikke helt i stil med de hvite, som helt klart er best. Máds tørre furmint fra Tokaj viser at dette er et område, og en drue vi kommer til å se mer til i årene som kommer.

De beste kjøpene finner man blant de 1110 nyhetene i Polets bestillingsutvalg. Sammen med utallige viner som også har skiftet årgang. Noen av de mest interessante er de modne og ferdiglagrede vinene fra Rolet i Jura og fra Château de Fonsalette i Rhône. Sammen med utallige lekre rieslingnyheter fra Tyskland, hvor den legendariske produsenten Egon Müller imponerer med sin 2015-årgang. Det kommer i tillegg en rekke gode nyheter fra Piemonte og Toscana.
I tillegg lanseres en rekke viner fra ”den nye verden” som viser en ny side av vinene fra Sør-Afrika og Chile.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.