Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tyske røverkjøp

Tekst
RIESLINGKEISEREN. Ernst Loosen har en av Tysklands beste vineiendommer, i bratte heng i Moseldalen i tillegg til Villa Wolf i Pfalz. Foto: Aleksander Nordahl

RIESLINGKEISEREN. Ernst Loosen har en av Tysklands beste vineiendommer, i bratte heng i Moseldalen i tillegg til Villa Wolf i Pfalz. Foto: Aleksander Nordahl

Ernst Loosen lager ikke bare noen av Norges mest solgte hvitviner. I Pfalz lager han rødvin og tørre hvitviner verdt hver krone.

– Jeg har smakt meg gjennom gamle flasker som min bestefar og oldefar lagde, og lest deres notater. Det har ført til at jeg har endret måten jeg lager mine tørre viner på. Før lot man vinen ligge lenger sammen med gjæren på fat, gjerne i 30–40 år. Det gjorde vinene utrolig holdbare, har en av Tysklands mest berømte vinprodusenter Ernest Loosen tidligere uttalt til Smak.

1,1 millioner liter vin bytter hånd

- Men jeg har alltid hatt en drøm om å lage røde viner av pinot noir, det var ikke så lett i Mosel.

I 1996 overtok Loosen vineiendommen til J.L. Wolf i Pfalz. Vingården ble etablert i 1756, og ble raskt høyt ansett for sine viner. På slutten av forrige århundre var kvaliteten nedadgående. Det var derfor en nødvendig snuoperasjon Ernest Loosen gjorde da han overtok.

Ingen lager bedre hvitvin til den prisen

– Jeg fikk mulighet til å lage pinot noir og tørre rieslinger for første gang. Det er ikke alltid like enkelt å lage en tørr riesling i Mosel, som er så langt nord, men det var det folk ville ha, sa Loosen under et intervju med Smak i fjor.

Kabinettsekretær Ernst Loosen

Siden 2011 har Ernest Loosen overlatt den daglige styringen av Villa Wolf til det unge paret Patrick Moellendorf (27) og Sumi Gebauer (29). Moellendorf har arbeidet med Ernest Loosen siden han var 16 år på vingården i Mosel, mens Gebauer har vært lærling ved samme gård.
Unge Moellendorf ble av det engelske nettstedet thedrinksbusiness.com kåret til en av mest talentfulle vinmakere under 30 år i fjor.

Nå er Villa Wolfs viner tilgjengelig i Norge. De leverer kvalitet for pengene, slik som Loosens viner fra Mosel historisk sett har gjort. Særlig er deres pinot noir for  det nette sum av 139,90 et røverkjøp.

 

Les om Bürklin-Wolfs kvalitetsrevolusjon

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.