Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Den beste påskepappen

Tekst
De beste vinene på boks til påsken. Foto: Sigurd Fandango

De beste vinene på boks til påsken. Foto: Sigurd Fandango

Her er de beste pappvinenene til påskeferien.

Som glimrende, friske og ferske og ikke minst tørre alternativ til de søte bestselgerne har vi plukket ut 12 gode pappviner til påsketuren.

For det er ikke bare utmattende skiturer, solbærtoddy og krimromaner som hører påsken til. Tradisjonelt sett er påskemåneden en tid da Vinmonopolet selger rekordmange bag-in-box. Og med rundt 500 forskjellige utgaver å velge mellom kan det være utfordrende å plukket ut den rette. Vi gir deg et par tips som kan være greit å ta med seg når turen går innom Polet.
 

Særegent øl til påsken

Papptips

Posetappet vin oksiderer vesentlig raskere enn tilsvarende vin på glassflaske, også før posen åpnes. Uavhengig av om den er hvit eller rød, bør et godt boksalternativ ha frisk fruktkarakter og karaktertrekk fra voksestedet.

Sjekk derfor boksen grundig for informasjon om når den er tappet. Er det over fire måneder siden den er tappet, bør du se etter en annen. Selv om flere er datomerket, finnes det i dag ikke krav til merking av tappedato, og informasjonen kan ligge skjult i et kryptisk lot-nummer. Spør i så fall de ansatte om hjelp.

Når bag-in-box-kategorien står for 60 prosent av totalsalget, er det kanskje på tide med krav til merking av tappedato, men husk at viner med åpenbare mangler kan returneres.

De beste druene på papp

Blant hvitvinene på papp finner vi høyest gjennomgående kvalitet i dem som er laget på aromatiske druer med god fruktkonsentrasjon og syrestruktur. Tørre rieslinger fra produsenter i Tyskland viser både druens aromatiske karakter og gir samtidig god friskhet, spesielt om de er fersktappede. Disse holder på friskheten lenge i tillegg, og tåler flere uker i åpen tilstand i kjøleskapet.

Barbera er rødvinsdruen som egner seg best på papp.

Leskende, norditalienske barberavarianter kan være gode å ha med seg på tur og fungerer godt som en allround rødvin. Men skal det servers lam, er det nyheten fra italienske Umani Ronchi som vinner.

Her er de beste mars-nyhetene
 

Dette drakk de på Stortinget for 150 år siden

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.