Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt nytt fra Portugal

Tekst
Dirk Niepoort Foto: Niepoort Vinhos

Dirk Niepoort Foto: Niepoort Vinhos

Septembernyhetene: Dirk Niepoort imponerer med sine nye viner fra Bairrada og Dao.

Tre viner fra Quinta de Baixo, vingården Dirk Niepoort kjøpte i 2012, har kommet til Norge.

Druene til Conciso 2012 (40 prosent baga, 30 prosent jaen og 30 prosent andre druer) kommer fra mellom 80 og 100 år gamle vinstokker plantet på den granittholdige jorda ved fjellkjeden Serra da Estrella i Dao. Druene er presset i tradisjonell vinpresse (Lagar) med en lang maserasjonsperiode og lav ekstraksjon. Gjæringen tok 27 dager og vinen er modnet 20 måneder i gamle 2500 liter store eikefat. Vinen er tappet ufiltrert og har floral og fyldig, sødmefull rød frukt kombinert med lange finslepne tanniner.

Les mer:Portvinsprodusent Dirk Niepoort imponerer med ny billigvin fra Dão.

Poeirinho 2012 er laget av 100 prosent baga fra små parseller med gamle vintokker i området Cantanhede i Bairrada. Vinen har en mørkere og tettere frukt enn Conciso, og har i tillegg en høyere syrestruktur og tannin-innhold, noe som gir Poeirinho enda høyere lagringspotensial enn førstnevnte.

Les mer:Legendariske Baroloer.

Lagar de Baixo 2012 kommer fra en blanding av eldre og nye parseller med hundre prosent baga. Vinen er modnet i gamle 225 liter store fat i 20 måneder. Lagar da Baixo har en mer forførende og ungdommelig fruktkarakter enn Poeirinho, men viser samtidig baga-druens eminente syre og faste tanninstruktur.

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Les mer om mat og vin på Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner