Rimelig bra premiere

Tekst
Dirk Niepoort i en av sine kjellere. Foto:

Dirk Niepoort i en av sine kjellere. Foto:

Januarnyhetene: Portvinsprodusent Dirk Niepoort imponerer med ny billigvin fra Dão.

Dirk Niepoort hviler ikke på druene når det gjelder lansering av nye bordvinsprosjekter. Nå har han kommet med et strålende rødvinskjøp fra Dão.

- Det var de raskeste vinmarkene jeg har kjøpt i hele mitt liv. Jeg kjørte forbi der med min sønn i januar i fjor, og to måneder senere skrev jeg under kontrakten, forteller en opprømt Dirk Niepoort på telefon.

Eiendommen er på hele 25 hektar med en stor vinmark på 10 hektar.

- Jeg trodde det var mye av druen baga i vinmarken, men det viste seg at det var mindre enn det vi trodde. Halvparten av den er gamle vinstokker som det tar tid å finne ut av, resten er nyplantinger av touriga nacional, tinta roriz med flere.

Første årgang 2012, som nå er lansert ble laget av innkjøpte lokale druer, det samme med årgang 2013, som nå er klar for tapping.

- Vi lagde litt vin fra eiendommen i 2014, så det vil bli første årgang, legger Niepoort til. Som innrømmer at han ikke var tenkt å kjøpe en egen eiendom i Dão. Men jeg har alltid vært fasinert av området og ønsket å lage en delikat vin som var moro å drikke.

Rótulo er laget i sementtanker og vil aldri se spor av eik, lover Niepoort.

- I tillegg valgte vi å tappe den på bag in boks, det er første gang vi gjør dette, og vi gjør det selv. Så vi lærer litt etter litt, men så langt er jeg imponert over kvaliteten.

Selv ble han ikke overbevist til å tappe på bag in boks før han selv hadde testet en over tre måneder på kjøkkendisken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner