Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Riesling på sitt beste

Tekst
Tyske kupp. For 16 år siden gikk han inn i familieselskapet Geil. I dag lager Johannes Geil-Bierschenkt noen av Polets beste rieslingkjøp. Foto: Luca Kleve-Ruud

Tyske kupp. For 16 år siden gikk han inn i familieselskapet Geil. I dag lager Johannes Geil-Bierschenkt noen av Polets beste rieslingkjøp. Foto: Luca Kleve-Ruud

Johannes Geil-Bierschenk lager noen av de beste tyske vinkjøpene på Polet.

Familiefirmaet med det klingende navnet Weingut Oekonomierat Johann Geil I. Erben ble startet allerede i 1871, i Bechtheim i Rheinhessen. Men det var ikke før Johannes Geil-Bierschenk begynte­ å jobbe­ sammen med sin far Karl i 2000, etter endt vinutdannelse­ fra høyskolen Geisenheim, at kvaliteten­ var på plass. Siden er Geils viner sakte, men sikkert blitt bedre og bedre for hvert år. De siste årene har de seilt opp som noen av de beste ­rieslingkjøpene på Vinmonopolet.

Selv om sønnen nylig overtok familiegården offisielt, er Geil-Bierschenk senior fremdeles involvert i driften.

– Han sier at han kommer til å være der så lenge han lever, sier Johannes Geil-Bierschenk.

Toppårgang

Geils viner er rene og fruktige, med en pent balansert syre og ikke for mye tørrekstrakter i utgangen. Blant de siste årgangene er det nok 2014 som byr på de beste vinene.

– Vi hadde en varm sommer og en kald høst som ga oss friskheten i tillegg til mer frukt. Druene fikk en perfekt modning i 2014.

Geil har ni ulike rieslinger i Vinmonopolets bestillingsutvalg, i tillegg til en av de få virkelig gode hvitvinsboksene i hyllene.

Vinhusets to delikate rødviner finnes bare i tilleggsutvalg, og listeføres ikke i Vinmonopolets nettbutikk. Disse kan bestilles i den lokale polbutikken, og ikke gjennom importøren som tidligere. Flere og flere viner som bare finnes i et begrenset antall flasker, havner her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.