Fikk du ikke med deg spesialbutikkenes rieslingnyheter?

Tekst
Vinmarken Halenberg i Nahe Foto: Hampus Lundren

Vinmarken Halenberg i Nahe Foto: Hampus Lundren

Frykt ikke, det bugner av gode kjøp på Polet.

Ikke alle har mulighet til å få tak i rieslingene som lanseres i spesialbutikkene i dag. Da byr nyhetene i Polets bestillingsliste på gode alternativer, fra både årgang 2014 og eldre.

Blant annet imponerer produsentene Leitz, Hexamer, Gunderloch og Küling-Gillot med sine siste viner.

Fuktige 2014

Det fuktige været som la seg over Sørvest-Tyskland juli 2014 førte til et press av botrytis (råte). Bøndene måtte høste tidlig, eller bruke mange timer i vinmarkene hver dag for å fjerne drueklaser med spor av råte.

Hvis man kan generalisere noe over 2014-vinene, så har de noe lavere alkohol enn normalt og er spekket med en medium til god syrestruktur. De fleste vinene er relativt åpne og selv på toppnivå smaker de fleste vinene godt nå, og kommer med stor sannsynlighet til å gjøre det lenge. Om noen av vinene vil gå i dvale, vil tiden vise.

Lekre champagner

Saar fremstår som den geografiske vinneren blant tyske vinregioner i 2014. Druene i som ofte høstes senere enn resten av sørvest Tyskland, hadde for høy syre til at de kunne få botrytis når presset var som verst. I midten av oktober skiftet været og produsentene kunne høste under nærmest perfekte forhold.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner