Sprellfersk frukt i boks

Tekst
Alexander Gysler Foto: Gerald Schilling

Alexander Gysler Foto: Gerald Schilling

Alexander Gysling har laget Polets beste hvite bag-in-box.

Alexander Gysler i tyske Rheinhessen har laget den beste hvite bag-in-box-vinen du finner i Polets lister akkurat nå.

Gysler har laget vinen med akkurat samme tilnærming som sine toppviner. Det betyr så lite forflytting av juicen som mulig: kun én pumping og én filitrering. Dette er svært sjeldent i produksjon av bag-in-box. Vinen holdes stabil på bunnfallet frem mot tapping, og det tilsettes kun 20 milligram mer svovel enn i Gyslers beste viner tappet på på flaske.

Druene er kjøpt av bønder som alle holder til i en radius på 15 kilometer fra vineriet i Weinheim. Gysler kontrollerer selv vinmarksarbeidet og innhøstingen av druene.
Gysler tok over vinmarkene etter sin far, la om til biodynamsik dyrking, og ble sertifisert i Demeter i 2008. Riesling Trocken 2014 viser en imponerende ren og sprellfersk frukt, kombinert med en konsentrasjon vi sjelden finner i en hvitvin tappet på pose. 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner