Fersk sensommerriesling

Tekst
Vinmarken Halenberg i Nahe under innhøstingen i 2014. Foto: Hampus Lundren

Vinmarken Halenberg i Nahe under innhøstingen i 2014. Foto: Hampus Lundren

Sommeren varer lenger med en fersk tysk riesling i glasset.

Sommernyhetene fra Tyskland domineres av 2013-årgangen, med noe flotte modne unntak som er gode eksempel på hvor godt en rieslig kan lagre.

Flere har beskrevet 2013-årgangen i Tyskland som årgangen som skiller klinten fra hveten. Generelt var det en vanskelig årgang med en kjølig og våt vår som var med på å redusere avlingen. Sommeren var kjølig med noen få varmeperioder, det gjorde sitt til at druene ikke var i nærheten av modne i september.

Tysk vinindustri, som har nytt godt av et varmere klima de siste årene, ble værmessig sviktet dette året. Innhøstingstidspunktet som produsentene valgte er det viktigste dette året.

- Det var veldig vått og kaldt i starten som resulterte i reduserte avlinger. Heldigvis ble det en vakker og varm sommer i juli og august, det reddet årgangen. Avslutningen ble litt vanskeligere igjen. Innhøsting kom med litt regn i oktober, men vi høstet flotte modne druer i slutten av oktober, har Theresa Breuer hos Georg Breuer i Rüdesheim i Rheingau tidligere uttalt til Smak.

- Alt i alt var det et kaldt år med mye syre, det er ikke målt så mye syre i Berg Schlossberg på over ti år, la hun til.

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner