Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Slippfest i september

Tekst
Firerbanden. Et stjerneskudd fra Burgund, en ferdigmodnet flaske fra Jura, en tysk prisvinner og en ungarsk joker. Høstnyhetene har noe for enhver smak. Foto: Javier Auris

Firerbanden. Et stjerneskudd fra Burgund, en ferdigmodnet flaske fra Jura, en tysk prisvinner og en ungarsk joker. Høstnyhetene har noe for enhver smak. Foto: Javier Auris

Det bugner av gode nyheter i Polets lister i september. Her er de 20 beste.

Fredag denne uken ble det lansert 78 nyheter i Vinmonopolets hyller. Blant dem kommer høydepunktene fra Tyskland, hvor det kommer fem ferske Grosses Gewächs fra 2015. Og det allerede dagen etter verdenslanseringene av vinene. Den beste og reneste av dem er helt klart Kühling-Gillots Pettenthal, som nok kommer til å forsvinne fort ut av hyllene.

Her er alle nyhetene

I tillegg slippes fem viner fra Ungarn, med varierende hell. De røde står dessverre ikke helt i stil med de hvite, som helt klart er best. Máds tørre furmint fra Tokaj viser at dette er et område og en drue vi kommer til å se mer til i årene som kommer.

Nye årganger

De beste kjøpene finner man blant de 1110 nyhetene i Polets bestillingsutvalg, sammen med utallige viner som også har skiftet årgang. Noen av de mest interessante er de modne og ferdiglagrede vinene fra Rolet i Jura og fra Château de Fonsalette i Rhône, samt de utallige lekre rieslingnyhetene fra Tyskland, hvor den legendariske produsenten Egon Müller imponerer med sin 2015-årgang.

I tillegg lanseres en rekke viner som viser en ny side av vinene fra Sør-Afrika og Chile.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.