Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sør-Afrikas fremtid

Tekst
Craig Hawkins lager noen av Sør-Afrikas beste viner - fra Swartland. Foto: Testalonga

Craig Hawkins lager noen av Sør-Afrikas beste viner - fra Swartland. Foto: Testalonga

Craig Hawkins viser at han fremdeles er landets mest talentfulle vinmaker.

Vingården Lammershoek i Swartland, som Craig Hawkins lagde vin for ved siden av sitt eget prosjekt,  ble i 2014 solgt til tyske investorer - inkludert den legendariske landslagsliberoen Franz Beckenbauer. De nye eierne ville endre hvordan vinene ble laget, og dermed kunne Hawkins nå fullt ut konsentrere seg om Testalonga - som nå fremstår i en stadig mer kreativ og forunderlig form. Naturlige viner fulle av nerve og personlighet fra Paardeberg i Swartland.

Prøv Smak.no sin påske-vinquiz

Når det enkle er det beste

Innhøsting i Swartland. Foto: Testalonga

Innhøsting i Swartland. Foto: Testalonga

Hawkins lager karakterfulle viner fra gamle vinmarker dyrket med minst mulig intervensjon, og med minst mulig manipulasjon i kjelleren. Målet er å høste, presse, vente, følge med - og tappe vinene på flaske uten å tilsette noe underveis. Vinmarken Observatory Vineyard, som var opphavet til Tom Lubbes (Matassa) viner fra Sør-Afrika, var nesten overgrodd etter at den hadde stått urørt i nesten fem år. Nå er den grunnpilaren i Hawkins Testalonga, og hvor vinene Cortez, Mangaliza og Sweet Cheeks kommer fra. En vinmark som gir viner med en usedvanlig flott syrestruktur.

Hawkins er en svoren tilhenger av “dry farming” noe som han hevder lærer plantene å kjempe for seg selv og fult ut tilpasse seg til dyrkestedet og klimaet den dyrkes i. Det tvinger Hawkins til å plante riktig druetype på riktig sted.

Testalonga leier totalt 11 hektar med vinmark, og har nylig gått til innkjøp av en gård som ligger i det nordlige fjellområdet i Swartland, hvor han kommer til å lage sine viner fra 2016-årgangen. I år vil han også til å plante landets første stiklinger av maccabeo og vermentino.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner