Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

De beste taxfree-kjøpene

Tekst

Her er de beste vinkjøpene i taxfree-hyllene på norske flyplasser.

Nordmenn handler taxfree-vin som aldri før. Hele 25.000 flasker tar vi med oss i løpet av en travel dag ved Gardermoens butikker

En skal holde tungen rett i munnen når man skal raske med seg noen flasker på vei inn eller ut av landet i sommer. Hele 460 forskjellige viner kan man velge mellom på Gardermoen ankomst, som er Norges desidert største vinbutikk.

– Med utvidelsen av Oslo Lufthavn vil vi doble utvalget av vin til neste år, forteller Martin Arentz, assortementsjef ved Travel Retail Norway.

Taxfreebutikkene på Norges flyplasser  har en rekke gode viner som er priset godt under Vinmonopolet, samt gode kjøp som ikke finnes i statens lister. Men det er også lett å tråkke feil. For på flere av vinene er det svært lite eller ingenting å spare. Flere av vinene på bestselgerlisten ved Taxfree butikken på Gardermoen havner i denne kategorien. I stedet for å gå for de rimelige og kommersielle vinene, får man mer igjen om man øker prisen noe. Både på kvalitet og i kroner.

Bestselgerlisten på Gardermoen:

Masi Campofiorin
Tommasi Ripasso
Guigal Cote du Rhone
Tommasi Prosecco Filadora
Moreau Chablis
Laroche Chablis
Tommasi Graticcio
Villa Sandi Prosecco
Tommasi Rafael
Marchesi di Barolo Barbera d’Alba

Vi gir deg den beste oversikten over ferievinene, samt de flaskene du trygt kan legge i kjelleren når du kommer hjem.

Stor test: Sommerens beste pappviner

Les mer på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.